Ads Top

iDEAL krijgt nieuwe eigenaar

Het European Payments Initiative (EPI) bevestigt de geplande overnames van betaaloplossing iDEAL en de aanbieder van betaaloplossingen Payconiq International (PQI). EPI, iDEAL en PQI bundelen hiermee hun krachten om een nieuw en uniform betaalplatform voor Europa te realiseren.

PQI bedient momenteel iDEAL, Bancontact Payconiq Company in België en Payconiq in Luxemburg. 

EPI wordt ontwikkeld voor Europa door leiders in de Europese betalingsindustrie en maakt gebruik van de directe rekening-naar-rekening-betaalfunctionaliteit die breed beschikbaar is in Europa.

De lancering van de digitale portemonnee met P2P-functionaliteit is eind dit jaar gepland voor de eerste (proef)gebruikers in Frankrijk en Duitsland. Een bredere marktintroductie in België, Frankrijk en Duitsland zal begin 2024 plaatsvinden. Deze drie regio's vertegenwoordigen samen meer dan de helft van de niet-contante betalingen in het eurogebied. Uitbreiding naar andere Europese landen volgt in een later stadium.

De overnames hebben geen directe gevolgen voor de Nederlandse consument en handelaars. Zij kunnen iDEAL blijven gebruiken zoals ze gewend waren.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.