Ads Top

Stijging spaarrentes zet door

Deze zomer is ook voor spaarders het zonnetje voorzichtig doorgebroken. Vooral de depositorentes blijven stijgen. De gemiddelde rente een spaardeposito van 10 jaar steeg in de afgelopen 5 weken met ruim 50 procent.

De gemiddelde rente ging van 0,73% naar 1,10%. En wie gaat shoppen voor de hoogste rente kan bij 10 jaar vast nu zelfs 2 procent rente krijgen.

Ook voor deposito’s met een looptijd van vijf jaar steeg de gemiddelde rente met bijna 50 procent (van 0,71% naar 1,04%) De hoogste deposito rente voor een 5 jarig deposito loopt zelfs op tot 2,10%. Bij kortere looptijden stijgen de rentes ook steeds verder, maar minder hard.

De rentes op spaarrekeningen stijgen nog niet heel hard, maar er is een klein lichtpuntje. Enkele buitenlandse banken die in Nederland actief zijn, zoals Klarna, Bigbank, Renault Bank en Nordax Bank, hebben de rente op hun spaarrekening de laatste weken verhoogd en ook NIBC Direct verhoogde eind juni de rente van 0,01% naar 0,05 procent.

De meeste banken willen eerst afwachten hoe hoog de renteverhoging van de ECB later deze maand is en welke verhoging ze aankondigen voor september. Pas als daar duidelijkheid over is, durven misschien meer banken een renteverhoging voor vrij opneembare spaarrekeningen aan.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.