Ads Top

DNB doet nieuwe oproep aan rekeninghouders ATB zich te melden

Op zaterdag 2 juli plaatste De Nederlandsche Bank (DNB) een advertentie in de dagbladen Telegraaf, NRC en Algemeen Dagblad met een nieuwe oproep aan gedupeerde rekeninghouders van de failliete Amsterdam Trade Bank N.V. (ATB) om bij DNB aan te geven op welke betaalrekening zij hun vergoeding van de Nederlandse Depositogarantie wensen te ontvangen.

Met name de houders van rekeningen die voorafgaand aan het faillissement door ATB zijn beëindigd en daarom niet meer actief zijn worden hiertoe opgeroepen indien er een saldo van 5 euro of meer op hun slapende rekening(en) staat.

Inmiddels heeft ruim 80 procent van alle rekeninghouders een rekeningnummer opgegeven en hun vergoeding ontvangen voor een totaalbedrag van 660 miljoen euro. Dat betekent dat er nog steeds 4500 rekeninghouders zijn die nog niet hebben aangegeven op welke betaalrekening zij hun vergoeding willen ontvangen. Er staat nog 10 miljoen klaar om overgemaakt te worden.

DNB wil met de advertenties een nieuwe oproep aan deze groep rekeninghouders doen om zich alsnog te melden. Dit kan via het webportaal op www.dnb.nl of het formulier bij de brief die rekeninghouders van DNB hebben ontvangen. Dit formulier is ook te downloaden op de website van DNB.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.