Ads Top

Spaarrentes flink omhoog

De spaarrentes zijn sinds de renteverhoging van de Europese Centrale Bank (ECB) vorige week donderdag in een stroomversnelling terecht gekomen. In vijf dagen tijd hebben maar liefst negen banken de spaarrentes verhoogd, constateert de financiële vergelijkingssite Geld.nl.

Vooral bij de hoogste spaarrentes in de markt wordt er nu heftig gestreden om het geld van de spaarder. De hoogste rente voor een vrij opneembare spaarrekening ging in een paar dagen tijd van 0,35% naar 0,65%. Dat is omgerekend een stijging van ruim 85 procent.

De spaarrentes stijgen nu vooral bij de buitenlandse banken die in Nederland actief zijn. Renault Bank (uit Frankrijk) biedt via spaarplatform Raisin de hoogste rente met 0,65% op een vrij opneembare spaarrekening. Bij BigBank (uit Estland) krijg je op dit moment 0,50 procent rente op een spaarrekening.

De top 5 van spaarrekeningen met de hoogste rentes bestaat op dit moment volledig uit buitenlandse banken. Deze banken vallen wel allemaal onder een depositogarantiestelsel binnen de Europese Unie, waardoor je spaargeld daar op dezelfde manier beschermd is als in Nederland.

Ook bij depositorentes voeren vooral de buitenlandse banken een rentestrijd om de Nederlandse spaarder. De hoogste depositorente is nu 2,30%. Deze rente krijg je als je je spaargeld vijf jaar vastzet bij inBank (uit Estland). Maar ook bij een deposito van twee jaar kun je nu al 2,00% rente krijgen, bij Banca Progretto (uit Italië).

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.