Ads Top

Nederland telt bijna 2 miljoen cryptobezitters

Eén op de zeven Nederlanders van 18 jaar en ouder bezit cryptomunten. Dit komt neer op 1,9 miljoen cryptobezitters. In de meeste gevallen heeft men Bitcoins. Dit blijkt uit de Cryptovaluta Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 4.000 Nederlanders.

Een kleine 14 procent van de Nederlanders is in het bezit van cryptomunten. Dit komt neer op zo’n 1,9 miljoen Nederlanders. Sinds de vorige meting in 2018 zijn er ruim een miljoen cryptobezitters bij gekomen.

Ruim 70 procent van de cryptobezitters is man. Daarnaast zijn zij vaker tussen de 18 en 34 jaar oud, hbo of wo-opgeleid en hebben zij een bruto-inkomen tussen de 3500 en 5500 euro per maand.

Bitcoin is duidelijk de grootste cryptomunt in Nederland. 9 procent van alle Nederlanders van 18 jaar en ouder heeft deze munt in bezit. Dit zijn ruim 1,2 miljoen Bitcoin eigenaren. Op enige afstand volgen Ethereum (6%), Cardano (5%), Ripple (3%) en Dogecoin (3%).

Het merendeel van de bezitters van cryptomunten investeert in cryptovaluta met geld van de betaalrekening (63%). Twee op de vijf (41%) koopt deze valuta met spaargeld en slechts 2 procent gebruikt geleend geld. 35- tot 49-jarigen en vrouwen (49%) gebruiken vaker hun spaargeld om cryptomunten te financieren.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.