Ads Top

ABN AMRO investeert in platform voor energiehandel

Het Sustainable Impact Fund van ABN AMRO steekt samen met SET Ventures 5 miljoen euro in ETPA, een handelsplatform voor de energiemarkt. ETPA zorgt voor meer eenvoud en efficiency in de handel in elektriciteit.

Het ETPA-platform is speciaal ontwikkeld voor de kortetermijnhandel in elektriciteit. Deelnemers kunnen er hun overschotten aan elektriciteit verkopen of hun tekorten afdekken door extra in te kopen.

Het platform levert zowel de levering als de betaling van de elektriciteit. Grote spelers in de energiemarkt zoals Vattenfall en Eneco maken inmiddels gebruik van het platform, maar ook kleine spelers zoals tuinders en afvalverwerkers.

Onlangs kreeg ETPA van de Autoriteit Consument & Markt de NEMO-status (Nominated Electricity Market Operator). Deze status biedt een mandaat om deel te nemen aan de geïntegreerde intraday elektriciteitsmarkt in heel Europa. ETPA krijgt ook toegang tot het Joint European Order Book (xBID) en daarmee dezelfde liquiditeit als andere beurzen. Met xBID wil de EU de energiemarkten in Europa meer liquide en concurrerend maken.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.