Ads Top

ECB verhoogt rente flink

De Europese Centrale Bank verhoogt voor het eerst in meer dan tien jaar de officiële rentetarieven. Daarmee moet de torenhoge inflatie worden beteugeld.

De ECB heeft besloten om de rentetarieven te verhogen met 0,5 procent. Dat is meer dan de 0,25 procent die was aangekondigd.

Door het lenen van geld duurder te maken, zal er minder worden gekocht en zullen de prijzen minder hard stijgen.

De ECB heeft al aangekondigd dat het de komende maanden de rente stapsgewijs verder zal verhogen.

Voor spaarders is dit goed nieuws. Omdat de ECB ook de zogenoemde depositorente verhoogt, dat is de rente die banken in normale tijden krijgen als ze geld bij de ECB stallen.

IBC Direct, Centraal Beheer en DHB Bank hebben de rentes al verhoogd tot 0,05 of 0,06 procent. De verwachtingen is dat meer renteverhogingen volgen.

Daarnaast zijn er buitenlandse banken die in Nederland spaarrekeningen aanbieden de rente de rentes al hebben verhoogd. Het gaat dan om Klarna, Renault Bank en Nordax (alle drie via spaarplatform Raisin), en BigBank. Doordat deze banken met het spaargeld op buitenlandse markten leningen verstrekken en daar de vraag naar die leningen groter is, hebben ze meer opties om geld te verdienen met het spaargeld.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.