Ads Top

ING, NXP en Samsung ontwikkelen nieuwe manier van onderling betalen met mobiele telefoon

ING Bank en NXP Semiconductors hebben een nieuwe methode ontwikkeld voor mobiele betalingen. Daardoor hoef je je mobiele telefoon alleen maar te richten op de telefoon van de ontvanger. De technologie NEAR is in ING Factory ontstaan, ING’s werkplaats voor technologische klant- en betaalinnovaties.

ING en NXP werken samen met Samsung om de betaalmethode geschikt te maken voor hun toestellen. Gebruikers hoeven niet langer op zoek naar elkaars gebruikersnaam, emailadres of telefoonnummer wanneer zij bijvoorbeeld iets op een rommelmarkt willen kopen, aan een collectebus willen doneren of een restaurantrekening onder elkaar willen opsplitsen.
 
De nieuwe betaalmethode maakt gebruik van de ultra-wideband (UWB) technologie van NXP en kan worden gebruikt op de nieuwere generatie Samsung telefoons. Deze innovatie zal eerst in een interne pilot van ING en NXP verder worden getest in Nederland in de tweede helft van dit jaar. Daarna zal worden gekeken wat de vervolgstappen zijn om ook klanten actief te betrekken bij de verdere ontwikkeling.
 
In de ING bankieren app selecteer je eerst de persoon in je fysieke nabijheid die je wilt betalen. Je ziet dan de ontvanger inclusief de afstand in de ING app. Dan tik je het bedrag in en bevestigt de transactie. De ontvanger ziet in zijn transactieoverzicht het ontvangen bedrag vermeld. Zowel betaler als ontvanger moeten NEAR op hun telefoons hebben en beide telefoons moeten over UWB-technologie beschikken.

Samsung heeft ING en NXP toegang gegeven tot hun toestellen om het betaalsysteem mogelijk te maken. Samsung toestellen hebben de UWB-technologie sinds de introductie van de Galaxy Note 20 Ultra. De Samsung-telefoons waarop NEAR kan worden gebruikt zijn naast de Galaxy Note 20 Ultra ook de Galaxy S21 Ultra en de Galaxy S22+ Ultra.
 


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.