Ads Top

Opnieuw onrust bij BinckBank

BinckBank is verwikkeld in een reeks van nieuwe problemen, meldt het FD maandag. Zowel de Nederlandse beurstoezichthouder AFM als de Franse tegenhanger AMF verrichten onderzoek.

De AFM heeft de BinckBank zelfs al een voorwaardelijke boete opgelegd van maximaal 500.000 euro als de broker zijn zaken niet op tijd op orde brengt. De kwestie draait om overtredingen van de regels voor beleggingsproducten en een gebrek aan transparantie over kosten.

De Franse toezichthouder AMF kijkt naar de grote problemen bij de migratie van 400.000 BinckBank-klanten naar het platform van Saxo, sinds 2019 de Chinees-Deense moeder van Binck. Sinds klanten vanaf maart 2021 de overstap moesten maken, merkten ze dat betalingen mislukten, de helpdesk onbereikbaar was en volledige beleggingsportefeuilles in het niets verdwenen.

BinckBank bevestigt verder berichten van anonieme bronnen dat sommige jaaropgaven over 2021 van klanten niet klopten. Klanten kunnen hierdoor in de problemen komen omdat dit leidt tot onjuiste belastingopgaves.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.