Ads Top

Aegon reageert op rapport van Milieudefensie

Eerder deze maand heeft Milieudefensie een rapport gepubliceerd waarin de klimaatactieplannen van 29 grote Nederlandse bedrijven worden beoordeeld. Het rapport neemt een kritische houding aan ten opzichte van de onderzochte organisaties - waaronder Aegon - en hun voortgang en transparantie in het aanpakken van klimaatverandering.

In 2021 heeft Aegon twee duurzaamheidsprioriteiten vastgesteld: Klimaatverandering en Inclusie & Diversiteit. In dit kader is men een traject gestart om voor 2050 alle investeringen te stoppen die CO2-uitstoot veroorzaken. Deze toezegging omvat een tussentijdse doelstelling om de CO2-intensiteit van de bedrijfsobligaties met vast inkomen en beursgenoteerde aandelen voor algemene rekening in 2025 met 25 procent te verlagen ten opzichte van 2019.

Samenwerking is van cruciaal belang om echte oplossingen te vinden om de klimaatverandering tegen te gaan. Aegon werkt samen met haar klanten, zakelijke partners en andere belanghebbenden, waaronder Milieudefensie en vele andere NGO's,

Het rapport van Milieudefensie laat zien dat er ruimte is voor verbetering voor individuele bedrijven, maar benadrukt ook het belang en de noodzaak om samen te werken en te profiteren van elkaars expertise.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.