Ads Top

AFM legt last onder dwangsom op aan De Leeuwen & Partners

 

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 26 april 2022 een last onder dwangsom opgelegd aan De Leeuwen & Partners (DL&P). De maatregel is opgelegd omdat DL&P medepleger is van overtreding van de Wet op het financieel toezicht door een illegale buitenlandse broker.

Deze illegale broker verleent beleggingsdiensten in Nederland zonder dat zij beschikt over de daartoe benodigde vergunning.

DL&P benadert ongevraagd telefonisch Nederlandse consumenten met het aanbod om gebruik te maken van een handelsalgoritme dat automatisch voor rekening van klanten handelt in valutaderivaten.

Voor deze klanten wordt een rekening geopend bij een illegale broker, waarop deze illegale broker voor rekening van deze klanten zonder hun tussenkomst transacties uitvoert of laat uitvoeren in financiële instrumenten.

DL&P heeft het medeplegen aan het illegaal verlenen van beleggingsdiensten in Nederland door de illegale broker niet binnen de gestelde termijn gestaakt. Sinds 5 mei 2022 is DL&P daarom verplicht de dwangsom te betalen. Iedere dag dat DL&P niet aan de opgelegde last heeft voldaan, is de dwangsom aan DL&P met 5000 euro opgelopen. Per 14 mei 2022 is de dwangsom opgelopen tot het maximum van 50.000 euro. DL&P heeft tot op heden niet aan de last voldaan.et Meldpunt Financiële Markten van de AFM: 0800-5400 540 (gratis).

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.