Ads Top

ASN Bank pleit voor Europese wet voor een eerlijke kledingindustrie

ASN Bank samen lanceert samen met andere maatschappelijke organisaties en experts het Europees burgerinitiatief ‘Good Clothes, Fair Pay’.

Het initiatief pleit voor Europese wetgeving waarmee alle bedrijven die in Europa kleding, schoenen of textiel verkopen verantwoordelijk worden voor het betalen van een leefbaar loon in hun productieketens.

Als het initiatief binnen een jaar 1 miljoen handtekeningen krijgt van Europese burgers behandelt de Europese Commissie het wetsvoorstel.

Kledingmakers in fabrieken wereldwijd, meestal vrouwen, verdienen gemiddeld 45 procent minder dan ze nodig hebben om voor zichzelf en hun gezin te zorgen. Er is een groot verschil in macht tussen kledingmerken, de fabrieken en de mensen die daar werken.

Het wetsvoorstel waar ASN Bank voor pleit bevat concrete maatregelen voor alle kleding-, schoenen en textielbedrijven die hun producten in de Europese Unie willen verkopen. Bijvoorbeeld dat zij hun leveranciers binnen 60 dagen moeten betalen, orders op tijd moet annuleren en openbaar moeten maken met welke fabrieken ze werken en hoe de mensen daar betaald krijgen. Daarnaast moeten ze een concreet plan maken waarin staat hoe ze ervoor zorgen dat iedereen in hun keten leefbaar loon krijgt, en rapporteren over de voortgang daarvan.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.