Ads Top

Tussenstand meldpunt financiële leeftijdsdiscriminatie: erg veel onbegrip

Er zijn inmiddels zo’n 250 meldingen gedaan over financiële leeftijdsdiscriminatie bij seniorenorganisatie KBO-PCOB. Met name minder rood mogen staan en een kredietloze creditcard bezitten, zit hoog bij de senioren.

Zo maken veel senioren gebruik van een creditcard voor bepaalde abonnementen die ze anders niet kunnen afsluiten, bijvoorbeeld voor de anti-virusbescherming op de computer. Leningen afsluiten voor het eigen huis wordt ook lastig.

De meeste van deze kredietverstrekkers zullen zich beroepen op hun zorgplicht, om mensen ervoor te behoeden dat ze in de schulden komen en deze bij overlijden niet terug kunnen betalen. Maar financiële zorgplicht mag nooit leeftijdsdiscriminatie betekenen, het moet een echte weging van de financiële positie van de senior en diens financiële weerbaarheid zijn, zegt de organisatie.

Met het meldpunt “Te Grijs Voor Rood” wil KBO-PCOB inventariseren waar de problemen liggen, maar ook wat de gevolgen van deze financiële leeftijdsdiscriminatie zijn. Meldingen kunnen gedaan worden via kbo-pcob.nl/meldpunt, of bel naar 030-340 06 90 (ma t/m do 10.00-13.00 uur).

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.