Ads Top

Gemiddelde rijkdom: Nederlander vierde op wereldranglijst


Nooit was de gemiddelde wereldburger zo rijk als in 2020. Het totaal van alle bezittingen nam met +9,7 procent toe. Voor het eerst werd daarbij de grens van 200 biljoen euro overschreden.

De Nederlander staat met een gemiddeld netto-vermogen van 128.557 euro op de vierde plaats op de wereldranglijst. In 2000 stond Nederland nog op de zevende plaats, zo blijkt uit de twaalfde editie van het Global Wealth Report van Euler Hermes, de grootste kredietverzekeraar van de wereld.

Op de lijst van de gemiddelde rijkdom per burger staat de VS soeverein aan kop. Gevolgd door Zwitserland en Denemarken.

Dat Denemarken en Nederland zo hoog staan komt voor een belangrijk deel omdat ook het pensioengeld meeweegt. Daarnaast zijn Nederlanders een spaarzaam volk. Er wordt van nature al veel gespaard en in het coronajaar 2020 was dat nog eens extra. Door de lockdowns en allerlei beperkingen konden de mensen hun geld niet uitgeven. Er ontstond zoiets als gedwongen sparen.

Net zoals Nederlanders zijn ook Duitsers spaarzaam. Toch staan zij pas op de 18e plaats met een gemiddeld vermogen dat de helft zo groot is als dat van de gemiddelde Nederlander.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.