Ads Top

NLInvesteert lanceert innovatief kredietfonds voor het MKB

Financieringsplatform NLInvesteert lanceert een nieuw, innovatief kredietfonds voor MKB-bedrijven. Dit fonds maakt via cofinanciering 50 miljoen euro aan nieuwe kredieten mogelijk. Veel MKB-ondernemers zitten te springen om financiering maar krijgen die niet vanwege de terugtrekkende rol van banken.

MKB-bedrijven leveren in Nederland 70 procent van de werkgelegenheid en meer dan 60 procent van het BBP. Deze motor van de Nederlandse economie heeft na de lockdowns echter moeite om de eigen groei bij te houden. Dit vereist investeringen en dus kapitaal. Nederlandse banken hebben echter een stap teruggedaan in kredietverlening, mede onder invloed van steeds strengere regelgeving.

Het onafhankelijke financieringsplatform NLInvesteert biedt bedrijven sinds 2015 financieringsoplossingen. Deze oplossingen bestaan uit een kapitaalmix van banken, alternatieve financiers, crowdfunding via het platform van NLInvesteert en vanaf nu ook door een fonds dat leningen bundelt.

Sinds 2015 heeft het platform voor 360 miljoen euro aan MKB-financiering gezorgd en is daarmee marktleider in Nederland. Omdat banken minder risico nemen, financieren zij tegen een scherpe rente tussen de 1 en 3%. De beleggers nemen meer risico en ontvangen daarom gemiddeld 8%.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.