Ads Top

Reorganisatie in top ABN


Om de uitvoering van haar strategie te versnellen en haar klanten te bedienen als een persoonlijke bank in de digitale tijd vereenvoudigt ABN AMRO haar organisatiestructuur.

Choy van der Hooft-Cheong (1971) en Dan Dorner (1976) worden benoemd als nieuwe leden van de Executive Board, beiden als Chief Commercial Officer (CCO).

Choy van der Hooft-Cheong  gaat de nieuw op te richten Wealth Management client unit leiden. Dan Dorner krijgt de leiding over de Corporate Banking client unit. Voor de vacature van CCO voor de derde nieuwe client unit, Personal & Business Banking, is het wervingsproces gestart.

Om de structuur van de bank beter in lijn te brengen met deze ambities gaat ABN AMRO de huidige vier business lines – Retail Banking, Private Banking, Commercial Banking en Corporate & Institutional Banking – vervangen door drie client units, georganiseerd rond haar klantsegmenten.

Personal & Business Banking: biedt bankdiensten en diensten van partners aan consumenten en zakelijke klanten, gemakkelijk en digitaal. Daarnaast hebben klanten toegang tot de expertise van de bank wanneer dat er echt toe doet.

Wealth Management: levert hoogstaande expertise op maat voor vermogende klanten, en richt zich daarbij op beleggingsadvies, financiële planning en vastgoedfinanciering.

Corporate Banking: levert oplossingen op maat voor financieringen, kapitaalstructuren en transaction banking aan middelgrote en grote ondernemingen en financiële instellingen. Corporate Banking biedt ook het bankbrede concept Entrepreneur & Enterprise aan aan zakelijke en vermogende klanten, in nauwe samenwerking met Wealth Management.

In het kader van de vereenvoudigde organisatiestructuur houdt de huidige Executive Committee (ExCo) op te bestaan en wordt de Executive Board (ExBo) uitgebreid. Daarmee wordt de topstructuur van de bank vereenvoudigd. De nieuwe Executive Board zal bestaan uit:

Robert Swaak (Chief Executive Officer)  

Choy van der Hooft-Cheong (Chief Commercial Officer Wealth Management)

Dan Dorner (Chief Commercial Officer Corporate Banking)

Vacature (Chief Commercial Officer Personal & Business Banking)

Lars Kramer (Chief Financial Officer)

Christian Bornfeld (Chief Innovation & Technology Officer)

Tanja Cuppen (Chief Risk Officer)

Gerard Penning (Chief Human Resources Officer)

De huidige CEO’s van Private Banking en Retail Banking, Pieter van Mierlo en Frans van der Horst, verlaten de ExCo vanwege het einde van hun termijn. De huidige CEO van Corporate & Institutional Banking, Rutger van Nouhuijs, heeft aangekondigd dat hij zijn carrière buiten ABN AMRO voortzet. Hij zal zijn verantwoordelijkheden overdragen aan Dan Dorner, beoogd CCO van Corporate Banking, die deze op interim basis zal vervullen om een soepele overgang te bewerkstelligen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.