Ads Top

Financiering bedrijven met bijna 70 miljard euro goed op peil gebleven tijdens crisis

Sinds het begin van de coronacrisis hebben banken ondernemers voor een bedrag van in totaal bijna 70 miljard euro aan uitstel van aflossingen en financieringen geholpen, in aanvulling op de steun van de overheid. Daarmee is de bankfinanciering goed op peil gebleven, wat bijzonder is te noemen tijdens een crisis.

Dat blijkt uit de negende en laatste Corona Monitor banken van dit jaar van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

De kredietverlening door banken aan bedrijven is de afgelopen maand doorgegroeid van 64 naar 66,5 miljard euro. Sinds het begin van de coronacrisis hebben banken 71.500 ondernemers geholpen aan financieringen. Het overgrote deel van het totaalbedrag van 66,5 miljard euro betreft reguliere financiering door banken van bedrijven. Daarnaast verleenden banken vorig jaar voor 3,1 miljard euro aan uitstel van aflossingen voor 129.000 bedrijven. Daarmee komt het totaal aan financiële armslag die banken bedrijven hebben geboden tijdens de crisis op bijna 70 miljard euro.

 De NVB stopt nu met de publicatie van de Corona Monitor nu de overheidssteun afloopt en de economie zich grotendeels goed lijkt te herstellen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.