Ads Top

Nieuwe directeur voor VEB

 

Gerben Everts wordt per 1 oktober directeur van European Investors-VEB (VEB). Het aantreden van allround bestuurder Everts markeert een nieuwe fase in de expansie van de belangenvereniging van beleggers.

Gerben Everts (50) was ruim negen jaar bestuurder bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en eerder onder meer werkzaam bij APG, de Europese Commissie en het ministerie van Financiën. Hij volgt Paul Koster op die zijn termijnen bij de VEB daarmee voltooit.

Paul Koster blijft op verzoek van de raad van commissarissen komende tijd beschikbaar om te adviseren, zodat de opgedane kennis  en ervaring van zeven jaar directeurschap optimaal benut kan worden voor de vereniging.

Aanstaand directeur Everts heeft zich gecommitteerd aan de strategie van VEB, waarin een belangrijke rol zal zijn weggelegd voor de Europese uitbouw van activiteiten. Deze ontwikkeling is onvermijdelijk nu beleggers en kapitaalmarkten steeds internationaler opereren. Ook de energietransitie en de gevolgen daarvan voor beleggers en ondernemingen vereisen een Europese blik.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.