Ads Top

Lancering Podium PO€N - Belasting & Douane Museum

Tips voor de dure decembermaand, een lezing over pubers en poen, masterclasses voor experts in de financiële sector, interactieve sessies met studenten, een filmavond met een financieel tintje: het is een greep uit het toekomstige aanbod van Podium PO€N.

Het Belasting & Douane Museum in Rotterdam lanceert dit platform in oktober en wil hiermee op een laagdrempelige manier diverse partijen uit de maatschappij, de overheid, wetenschap of het bedrijfsleven met elkaar van gedachten laten wisselen over de werking van geld, financiën en economie.

Het Belasting & Douane Museum beschikt over een groot kennisnetwerk en een interessante collectie. Podium PO€N is de manier om kennis te delen en discussies op gang te brengen over geldzaken en financiële bewustwording. De ene keer met een groep ouders van pubers, dan weer met een groep studenten en een volgende keer bijvoorbeeld met bedrijven uit de buurt of medewerkers van overheidsinstanties. Er zal daarbij altijd een link worden gelegd met de tentoonstelling, collectie of werkzaamheden van het museum. Wie deelneemt aan de programmaonderdelen kan dus ook (nader) kennismaken met het museum en bovendien netwerken of nieuwe stadsgenoten leren kennen.

Zondag 17 oktober – Jongeren & geld, Deveney Undetiwan, Peer educator MoneyWays, projectmedewerker bij Diversion
Inloop 14:30 uur - Aanvang lezing 15:00 uur
Door zelf fouten te maken als jonge tiener, heeft Deveney langzaamaan geleerd hoe ze voor zichzelf een financieel stabiel leven kan creëren en behouden. Nu staat Deveney als peer educator bij Moneyways voor de klas om andere tieners financieel bewust en redzaam te maken. Dat is hard nodig: financiële skills worden thuis niet altijd aangeleerd en praten over geldproblemen blijft een taboe. Deveney neemt je mee in haar persoonlijke ervaringen met geld. Ook vertelt ze over haar ervaringen uit het klaslokaal: het financiële gedrag van jongeren, de issues waar ze tegenaan lopen en wat volgens haar belangrijk is om schulden onder jongeren te voorkomen.

Dinsdag 19 oktober –  – Schulden & Armoede, Stella de Swart, Spreker en inspirator, auteur van het boek “Armoede krijg je gratis”
Inloop 19:30 uur - Aanvang lezing 20:00 uur
Met een arts als vader en een verpleegkundige als moeder weet Stella als geen ander hoe het is om financieel onafhankelijk te zijn. Ze leidt jarenlang een gelukkig en financieel bevoorrecht leven, heeft een mooi huis, twee geweldige kinderen en een succesvolle carrière. Als ze haar baan verliest en haar relatie eindigt verandert alles. Ze komt in grote financiële problemen. Haar boek Armoede krijg je gratis kwam dit jaar uit. Stella wil hiermee laten zien dat je aan je schuldgevoel en armoede kunt ontsnappen. Stella probeert nu zelf uit de bijstand te komen, onder andere door lezingen te geven.

Donderdag 21 oktober – Geen golf te hoog, Willem Hooft, Professioneel kitesurfer- motiverend spreker – oprichter Willem Hooft Foundation
Inloop 19:30 uur - Aanvang lezing 20:00 uur
Na een ernstig motorongeluk in 2016 kreeg Willem in het ziekenhuis te horen dat hij nooit meer zou kunnen lopen. Maar hij leefde nog en was vastbesloten volledig voor deze tweede kans te gaan. Willem vertelt een inspirerend persoonlijk verhaal over de grote veranderingen in zijn leven, ook in financiële zin. Willem motiveert aan de hand van thema’s als de kracht van hulp vragen, tegenslag ombuigen naar succes en denken in kansen en mogelijkheden.

Aanmelden
De lezingen zijn gratis, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dit kan via reserveringen@bdmuseum.org o.v.v. Podium POEN en de datum van de bijeenkomst.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.