Ads Top

Nieuwe ronde hypotheekverhogingen

Afgelopen week verhoogden twee op de drie geldverstrekkers hun hypotheekrentes voor meerdere rentevaste periodes. De meeste verhogingen zaten bij 10 en 20 jaar vast, aldus de Van Bruggen Adviesgroep.

Slechts de helft van de geldverstrekkers verhoogde ook de hypotheekrente voor de kortere periode 5 jaar vast en de langere periode van 30 jaar vast.

Het bijzondere was dat er geen verhogingen tussen zaten van één of twee honderdsten, zoals we nog wel eens in de afgelopen maanden zagen bij verlagingen. De meeste verhogingen liggen tussen vijf en tien honderdsten, met enkele uitschieters van twintig honderdsten of meer.

Twee weken geleden begon de eerste golf aan hypotheekrenteverhogingen, waarbij ongeveer de helft van de geldverstrekkers verhogingen doorvoerden. Deze week volgde de rest én een deel van de geldverstrekkers is al bezig met de tweede ronde van verhogingen.

Dankzij de hypotheekrenteverhogingen hebben geldverstrekkers ervoor gezorgd dat hun dalende marges even tot stilstand zijn gekomen. Vanwege de stijgende marktrentes van de afgelopen maanden moesten zij tegen steeds hogere inkoopprijzen geld inkopen, zodat ze die weer uit konden zetten in de vorm van hypotheken.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.