Ads Top

Bijna 9 procent minder klachten over verzekeraars in 2020

Het aantal klachten over verzekeringen is afgelopen jaar met bijna 9 procent gedaald ten opzichte van het jaar ervoor. De daling wordt voornamelijk veroorzaakt door een daling bij de zorgverzekeringen. Dat blijkt uit een uitvraag van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Net als vorig jaar heeft ongeveer de helft van de klachten (69.000) betrekking op de zorgverzekering. Het aantal nam wel af, met bijna 20% ten opzichte van het aantal in 2019. De hoeveelheid grieven over levensverzekeringen (totaal: 30.000) steeg juist, met 15 procent. Over schadeverzekeringen werd iets minder geklaagd dan in 2019.

De AFM heeft ook navraag gedaan naar de duur van de afhandeling van de klachten. Gemiddeld gebeurde dat in 2020 in 29 dagen. Dat is een verdubbeling in tijd ten opzichte van het jaar ervoor. Dit is vooral op conto van de afhandelingsduur van de klachten over uitvaartverzekeringen. Er zijn ook producten waar de klachtenafhandeling vlotter verloopt, bijvoorbeeld bij reisverzekeringen waar de gemiddelde doorlooptijd 10 dagen is.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.