Ads Top

Drempel negatieve rente bij ABN naar 100.000 euro


Vanaf 1 januari 2022 verlaagt ABN AMRO de drempel voor negatieve rente naar 100.000 euro. Klanten die een totaalsaldo op hun ABN AMRO bankrekeningen hebben dat boven deze drempel uitkomt, betalen vanaf 1 januari over het bedrag boven de drempel een negatieve rente van 0,50%. Dat geldt zowel voor particuliere als zakelijke klanten.

Een deel van dhet spaargeld moeten banken aanhouden bij de Europese Centrale Bank (ECB) en hier betalen banken negatieve rente over. Doordat klanten meer geld bij banken aanhouden, parkeren banken ook meer geld bij de ECB bovenop hetgeen zij daar verplicht moeten aanhouden. Dit leidt tot stijgende kosten.

ABN voert ook wijzigingen van betaaltarieven door voor zakelijke klanten. Voor particuliere klanten verandert er qua betaaltarieven weinig. De belangrijkste wijziging voor zakelijke klanten betreft de kosten voor extra gebruikers van internetbankieren. Voor internetbankieren is het maandelijkse tarief voor de eerste gebruiker 5 euro. Voor een extra gebruiker was het extra tarief 1 euro. Dat wordt 1,90 euro. Het tarief voor extra gebruikers was sinds 2009 niet meer aangepast.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.