Ads Top

Banx doet vandaag zijn intrede in België


Banx, een volledig digitale Belgische bankervaring van Proximus en Belfius, wordt vandaag officieel gelanceerd. Volgens de beide bedrijven legt Banx de lat voor digitaal bankieren hoger.

Hoewel iedereen beseft dat ons koopgedrag een grote impact heeft op het milieu, is het niet makkelijk voor de consument om een compleet beeld te krijgen van die impact. Banx wil gebruikers inzicht geven in hun koopgedrag, om hen zo te stimuleren bewuster te kopen.

Banx creëert hiermee een nieuwe beweging: ‘slow banking’. Zo hopen we niet alleen dat duurzaam bankieren in een stroomversnelling komt, maar willen we ook anderen inspireren."

Het Essential-account is een gratis ‘freemium’ model met een rekeningnummer en een contactloze debetkaart.

Voor zij die iets meer willen is er het Premium-plan voor 6.5 euro per maand. Gebruikers beschikken over twee individuele en een gemeenschappelijke rekening, tot vier contactloze debetkaarten en tot vier contactloze Mastercard debetkaarten met aankoopbescherming en garantieverlenging van 1 jaar.

Elke nieuwe klant krijgt (dankzij de partners Natuurpunt en Natagora) bij Banx de keuze om een boom te planten of een duurzaam project te steunen. Trouwe klanten worden beloond met punten bij elk gebruik van de app, die vervolgens ingeruild kunnen worden voor aantrekkelijke kortingen bij een van de ecologische partners. Gebruikers kunnen hun getrouwheidspunten ook gebruiken om een duurzaam project te ondersteunen.

Ten slotte is Banx ook de eerste bancaire app in Belgie met een CO₂-dashboard in de app, die gebruikers de impact van hun aankoopgedrag op de planeet laat zien.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.