Ads Top

ABN: Van cash naar digitaal in automotive sector

ABN AMRO gaat klanten die actief zijn in de automotive sector stimuleren om voor betalingen meer gebruik te maken van betaalautomaten en digitale betaalmogelijkheden. Die zijn efficiënter, veiliger en minder gevoelig voor witwasrisico’s.

Het uitgangspunt is dat cash-stortingen van automotive klanten op hun ABN AMRO rekening maximaal 10 procent van de omzet mogen uitmaken. Verreweg het grootste deel van de automotive klanten zit al binnen deze 10 procent-norm, maar er is ook een groep die nog een stap te maken heeft.

Opties om contante stortingen te verlagen, zijn onder andere het werken met een betaalautomaat of met Tikkie Zakelijk, en het stimuleren van klanten om een girale overboeking te doen.

Vanaf 1 november volgend jaar wordt voor bestaande klanten in de automotive sector de 10%-grens de norm om bij ABN AMRO klant te kunnen blijven. Voor nieuwe klanten uit de sector geldt deze norm al. In andere sectoren zoals bijvoorbeeld de metaalhandel gaan klanten op een soortgelijke manier worden gestimuleerd om meer gebruik te maken van digitale betaalmogelijkheden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.