Ads Top

Particuliere beleggers passen hun portefeuilles niet aan ondanks vrees voor stijgende inflatie

De meeste particuliere beleggers zijn momenteel afwachtend en maken voorlopig geen grote aanpassingen aan hun portefeuille ondanks toenemende zorgen over de inflatie en het wankele economisch herstel. Dit blijkt uit eToro’s Q3 Retail Investment Beat (RIB), een driemaandelijks onderzoek onder 6000 beleggers in twaalf verschillende landen, waarvan 500 Nederlandse participanten.
 
Beleggers lijken zich in toenemende mate zorgen te maken over de stijgende inflatie. Nederlandse beleggers maken zich drukker over de wereldeconomie (36%) en de mogelijke gevolgen van internationale conflicten (tevens 36%). Slechts 31 procent noemt inflatie als één van de risico’s waarover zij zich zorgen maken.
 
14 procent van de Nederlandse ondervraagden zegt meer gespaard te hebben en 10 procent geeft aan meer crypto-activa te hebben gekocht in reactie op de verwachte rentestijgingen. De meerderheid (56%) onderneemt echter geen actie. Dit kan verklaard worden door het feit dat het vertrouwen in de nationale economie stabiel is gebleven.
 
Het onderzoek laat wereldwijd een kleine verschuiving zien richting traditionelere defensieve sectoren: beleggers zien meer mogelijkheden in onroerend goed en nutsbedrijven, maar ook in mindere mate in energie en materialen. Nederlanders richten zich meer op onroerend goed en nutsbedrijven.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.