Ads Top

Gedupeerden hebben weinig aan nieuw beleid Crédit Agricole

“Samenwerken aan een schuldenvrije toekomst”, “Elke ontevreden klant is er een teveel”, en “het klantbelang staat altijd bij ons centraal”. Crédit Agricole belooft beterschap. De bank waarvan dochterondernemingen wurgkredieten verkochten met torenhoge rentes gooit haar beleid om. Althans, als je de ronkende teksten op haar nieuwe site mag geloven. Maar schieten gedupeerden daar nou ook echt iets mee op?

In januari haalde Gerard de Graauw na een jarenlange strijd zijn gelijk bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening, het KiFiD. De dochter van Crédit Agricole waar hij zijn lening had afgesloten, moest hem bijna 34.000 euro aan teveel betaalde rente compenseren. Volgens het KiFiD had de rente die hij moest betalen de Euribor (een marktrente) moeten volgen, met daar bovenop een vaste marge. Maar de kredietvergoeding die De Graauw moest ophoesten, was jarenlang veel hoger.

Kassa ontdekte dat tientallen klanten net als Gerard de Graauw een veel hogere rente betaalden dan volgens de uitspraak van het KiFiD zou mogen. Maar het is aannemelijk dat duizenden klanten hetzelfde is overkomen want Crédit Agricole is naar eigen zeggen de grootste aanbieder van consumentenkredieten in Nederland. Na meer uitzendingen van Kassa over het onderwerp deden veel klanten dan ook hun beklag bij de bank. Reden voor de kredietverstrekker om met nieuw beleid en een nieuwe site te komen: www.checkjedoorlopendkrediet.nl.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.