Ads Top

Apollo Vredestein kiest voor Centraal Beheer APF

Bandenproducent Apollo Vredestein brengt de pensioenregeling voor haar werknemers per 1 januari 2019 onder bij Centraal Beheer Algemeen Pensioenfonds (APF). Het betreft 1500 deelnemers.

Apollo Vredestein is een Nederlandse producent van banden voor auto’s, landbouwvoertuigen en fietsen. De werkgever heeft bewust voor Centraal Beheer APF gekozen, zodat haar deelnemers vanuit een DC-regeling óók voor inkoop van een pensioenaanspraak in een DB-kring kunnen kiezen. Deelnemers kunnen al tijdens de opbouwfase deze keuze maken. Jaarlijks kunnen zij aangeven binnen welke regeling zij hun pensioen willen laten vallen.

De mogelijkheid om als deelnemer zelf te kiezen welke regeling het beste past, maakt het aanbod van Centraal Beheer APF sterk. Werkgever en deelnemers zien hun regeling, DC of DB, bovendien in één digitaal portaal, waarbij het bereikbaar pensioen getoond wordt in netto reële bedragen van nu.
Frans Smidt, European Rewards Manager van Apollo Vredestein: “Pensioen is een zeer belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Het moet toekomstbestendig zijn en er moet duidelijk over worden gecommuniceerd naar de deelnemers. De werkgever wilde graag naar een moderne en toekomstbestendige pensioenregeling. Toen wij samen met de Werkgroep Pensioenen bij Apollo Vredestein onze wensen ten aanzien van een nieuwe pensioenregeling opstelden, hadden wij niet verwacht dat er een pensioenaanbieder zou zijn die hier volledig invulling aan kon geven. Centraal Beheer APF biedt nu een oplossing waar zowel werkgever, werknemers als vakbonden zich volledig in kunnen vinden.”


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.