Ads Top

Consumenten goed op de hoogte van risico’s digitale fraude – maar doen er niet genoeg aan

Acht procent van de Nederlandse consumenten is het afgelopen jaar slachtoffer geweest van digitale fraude en maar liefst 19 procent verwacht het komende jaar slachtoffer te worden. Driekwart van de Nederlandse consumenten vindt echter wel van zichzelf dat ze goed op de hoogte is van het risico van digitale fraude. Een derde denkt de risico’s te kennen en alle maatregelen te hebben genomen om deze te verminderen. Echter, zij nemen nauwelijks méér maatregelen dan de consument die hier helemaal niet zo zeker van is.

De Nederlandse consument geeft zichzelf gemiddeld een 7 op het gebied van digitale veiligheid maar is eigenlijk vooral zoekende in de wereld van cyberveiligheid. Dat blijkt uit onderzoek van ABN AMRO, uitgevoerd door GfK onder ruim 1.000 Nederlandse consumenten.

Nadine Ballangée, Sr. Business Expert van ABN AMRO, pleit voor het breed bekendmaken van verkeersregels voor het digitale betalingsverkeer.

ABN AMRO en andere banken werken continu aan verdere beveiliging: “We zijn natuurlijk permanent alert op de detectie van nieuwe fraudepogingen. We werken daarnaast nauw samen met partijen zoals politie, justitie en natuurlijk de andere banken om op te kunnen treden. En we zien het ook als onze taak om consumenten te informeren over hoe ze zelf actief hun digitale veiligheid kunnen verbeteren.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.