Ads Top

Funding Circle passeert de grens van € 110 miljoen in verstrekte leningen

Funding Circle, het wereldwijde platform voor leningen voor kleine ondernemingen, kondigt vandaag aan dat het in Nederland inmiddels de 110 miljoen aan financiering is gepasseerd.

Inmiddels heeft Funding Circle wereldwijd al meer dan 55.000 gevestigde bedrijven weten te helpen groeien, waaronder meer dan 2.500 in Nederland.

Ondernemers die bij Funding Circle een lening aanvragen zijn representatief voor de diversiteit binnen het MKB in Nederland. Hieronder vallen onder andere sectoren als de handel, vrije beroepen of de bouw. Dit zijn altijd gevestigde ondernemingen: de gemiddelde onderneming bestaat meer dan 13 jaar.

Ondernemers zijn afkomstig uit heel Nederland. De drie grootste regio’s mogen dan wel Noord-Holland, Zuid-Holland en Noord-Brabant zijn, ook het leningsvolume in bijvoorbeeld Gerlderland en Limburg is dit kwartaal weer hard gegroeid.

Door rechstreeks en makkelijk aan kleine ondernemingen uit te lenen, kunnen investeerders stabiele en aantrekkelijke rendementen behalen terwijl zij de ruggengraat van de economie ondersteunen.

Investeren in ondernemingen is niet nieuw, traditionele instellingen hebben jarenlang bedrijven gefinancierd. Maar deze klasse openstellen voor particuliere investeerders is een recente ontwikkeling. Op de statistiekenpagina2 worden ieder kwartaal de prestaties van de leningen op transparante wijze bijgehouden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.