Ads Top

CrowdInvesting lanceert Vastgoed Crowdfunding platform

Met de lancering van het nieuwe platform VastgoedInvesteren.nl speelt Crowdinvesting, het bedrijf achter DuurzaamInvesteren.nl, in op de sterk groeiende vraag naar alternatieve financieringsvormen in de vastgoedsector.

Crowdfunding neemt als financieringskanaal al jaren aan populariteit toe. In verschillende sectoren wordt al veelvuldig gebruik gemaakt van crowdfunding om projecten of ondernemingen te financieren. CrowdInvesting verwacht dat crowdfunding ook in de vastgoed sector een belangrijke rol bij de financiering van projecten zal gaan spelen. Deze verwachting wordt mede ingegeven door de maatschappelijke behoefte om in Nederland meer en duurzaam te bouwen.

In Nederland is door stilstand in de bouwsector de afgelopen jaren een grote vraag ontstaan naar woningen en hoogwaardige kantoorruimte ontstaan. Daarnaast dienen er, gedreven door zowel een maatschappelijke behoefte als door (internationale) klimaatafspraken, miljarden te worden geïnvesteerd in het verduurzamen en toekomstbestendig maken van de bestaande vastgoedvoorraad in Nederland. Deze ontwikkelingen gaan gepaard met een grote financieringsbehoefte waarbij partijen steeds vaker kijken naar alternatieve financieringsvormen zoals crowdfunding.

Het nieuwe platform biedt ondernemers die bezig zijn met toekomstbestendige vastgoedprojecten de mogelijkheid om een financiering op te halen bij particuliere investeerders. Op hun beurt kunnen investeerders vastgoedprojecten selecteren om een financieel rendement te behalen en bij te dragen aan een transitie naar een duurzamere samenleving.

Vanaf 3 oktober is de eerste propositie te bekijken op VastgoedInvesteren.nl, de uitgifte van een obligatielening verbonden aan de aankoop en exploitatie van een kantoorpand in Amersfoort. Het pand wordt na de huidige huurperiode gesloopt waarna er een hoogwaardig energieneutraal appartementencomplex gerealiseerd zal worden. Het project is een initiatief van de gerenommeerde Amersfoortse projectontwikkelaar Profund Vastgoed.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.