Ads Top

Beleggersvertrouwen daalt licht

Het vertrouwen onder beleggers daalde in september licht. Minder beleggers zagen een waardegroei in hun portefeuille over de afgelopen drie, of zelfs zes maanden en dat vertaalt zich in een daling van de ING BeleggersBarometer. Deze zakt van 141 punten in augustus naar 137 punten in september. De daling van de AEX zorgt ook voor een minder positief sentiment onder de beleggers. Toch is men in het algemeen positief over de economische ontwikkeling in Nederland.

Bob Homan, hoofd ING Investment Office: “De daling van de AEX maakt beleggers wat voorzichtiger. Er wordt minder offensief belegd en juist meer (zeer) defensief, hoewel de meeste beleggers een neutraal risicoprofiel blijven houden. Driekwart van de beleggers koopt beleggingen voor de langere termijn. Het belangrijkste doel van beleggen is een aanvulling op het toekomstig of huidig inkomen (39%). Net als vorig jaar heeft een derde van de beleggers niet echt een concreet doel voor ogen.”

Beleggers verwachten dat ASML het meeste rendement zal opleveren, gevolgd door ING. Het aantal beleggers dat van Shell, Heineken en Unilever het meeste rendement verwachten is iets gedaald ten opzichte van de maand mei. Ruim de helft van de beleggers heeft de afgelopen maand niets verhandeld op de beurs. Het percentage beleggers dat meer heeft verkocht dan gekocht is gestegen ten opzichte van de vorige maand.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.