Ads Top

ASR maakt nog eens duidelijk dat overname Vivat geen prioriteit is

Verzekeraar ASR wordt al langere tijd een sleutelrol toegedicht als het gaat om het consolideren van de Nederlandse verzekeringsmarkt. Toch koos het bedrijf in 2016 voor een beursgang in plaats van een fusie met een grote partner en lijkt het nu ook niet van zins om Vivat over te nemen.

ASR presenteerde vorige week een nieuwe set doelen aan investeerders. Het belangrijkste doel is dat het operationeel rendement op het eigen vermogen tussen de 12 en 14 procent moet uitkomen. Het gaat hierbij om de operationele winst gedeeld door het eigen vermogen.

Tot nu toe was het streven 12 procent rendement, dat is nu dus iets verhoogd. Dit lijkt echter eerder een aanpassing aan de realiteit dan een verhoging van de ambities. ASR zat in 2016 en 2017 namelijk ruim boven de 14 procent.

Naast de doelstellingen ging het bedrijf in op de groeistrategie. Een centraal onderdeel daarvan blijven kleine overnames, ‘bolt-on acquisitions’, zoals ASR het noemt.

Bestuursvoorzitter Jos Baeten zette in zijn presentatie op een rij waar het bedrijf overnamekandidaten ziet. Opvallend daarbij was dat de vijf grootste spelers, waaronder Vivat, buiten beschouwing werden gelaten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.