Ads Top

Veranderingen voor de portemonnee in 2015

Meer dan driekwart van de Nederlanders wil zich dit jaar financieel fitter voelen, blijkt uit het jaarlijks onderzoek van ING naar de goede voornemens. Ze willen meer grip krijgen op inkomsten en uitgaven, en een hoger rapportcijfer halen voor hun eigen financiële situatie dan in 2014. De 6,6 van vorig jaar moet eind dit jaar een 7,7 zijn.

“Voor de meeste huishoudens levert 2015 een lichte stijging van de koopkracht op”, zegt Marten van Garderen van het ING Economisch Bureau. “De lonen zullen iets harder stijgen dan de prijzen. De lagere olieprijs kan dat verschil nog groter maken. Je merkt dat al direct aan de pomp. Maar als dat effect voor meer prijsdalingen zorgt, is dat positief voor de koopkracht. Ook stijgt dit jaar de werkgelegenheid. Als meer mensen een baan vinden, hebben ze ook meer te besteden.” Van Garderen verwacht een gemiddelde koopkrachtstijging van ¾ procent in 2015.
.
Heffingskortingen zorgen ervoor dat u minder inkomstenbelasting betaalt. De maximale arbeidskorting en de algemene heffingskorting gaan omhoog. Tot 2014 kreeg iedereen evenveel algemene heffingskorting. Sinds vorig jaar is deze afhankelijk van het inkomen. Vanaf een bruto-inkomen van meer dan 19.645 euro per jaar daalt de korting. De maximale algemene heffingskorting stijgt van 2.103 euro naar 2.203 euro. De maximale arbeidskorting gaat in 2015 van 2.097 euro naar 2.220 euro.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.