Ads Top

'Minder nettoloon door onwetendheid over loonstrook'

Een op de vijf loonstroken die aan het begin van elk nieuwe jaar bij de werknemer op de mat vallen, is niet correct. Dit komt omdat wijzigingen veelal niet secuur worden doorgevoerd. Daardoor blijft er geld liggen; bij de werknemer en vaak ook bij de werkgever. Werknemers die twijfels hebben over de juistheid van hun loonstrookje, kunnen dit vanaf 26 januari 2015 kosteloos en 100 procent discreet laten controleren via www.kloptmijnloon.nl.

Zoals gebruikelijk aan het begin van elk jaar, hebben ook in 2015 weer allerlei wijzigingen en nieuwe maatregelen invloed op de hoogte van het nettoloon. Denk aan onder meer de veranderingen van belastingpercentages, de fiscale bijtellingen en de vakantiedagenopbouw. Ook de leeftijd van de werknemer heeft invloed op het loon. Het is de ervaring van Timeflex, specialist in flexibele arbeidszekerheid, dat elk jaar weer circa twintig procent van de loonstrookjes die zij tegenkomt niet klopt. Dat is vrijwel altijd in het nadeel van de werknemer, en vaak ook in het nadeel van de werkgever.: "Voor onze werkgevers én werknemers herstellen we deze fouten jaarlijks, maar we wilden onze kennis nu graag breder toegankelijk maken. Namelijk voor iedere werknemer in Nederland. Met de Nationale Loonstrookdagen 2015 willen we zorgen dat zij geen geld laten liggen."

Via www.kloptmijnloon.nl hebben werknemers uit alle branches vanaf 26 januari 2015 de mogelijkheid om hun loonstrook over de maand januari te uploaden. Ze kunnen deze ook verzenden per e-mail. Specialisten van Timeflex voeren dan geheel kosteloos een analyse uit. Als zij een fout ontdekken in het loonstrookje, krijgt de werknemer en/of de werkgever hierover een melding. "Vanzelfsprekend wordt zeer vertrouwelijk omgegaan met de informatie."

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.