Ads Top

Geld overhouden thema ING campagne Financieel fit

Meer geld overhouden is het thema van de nieuwe Financieel fit campagne van ING, die vandaag van start gaat. Inzicht en overzicht is belangrijk om grip te krijgen op je financiën. En door je bewuster te worden van ‘onbewuste’ uitgaven, lukt het om meer geld over te houden. Belangrijk onderdeel van de campagne is de ’30 dagen Meer Geld Overhouden Challenge’, waarbij je met een app dagelijks wordt uitgedaagd met een challenge en tips krijgt om meer geld over te houden. Ook helpt ING op een gemakkelijke manier snel inzicht te  krijgen in je uitgaven met de ‘Snel Bespaard Scan’. Hiermee wordt in een paar seconden duidelijk hoeveel geld je op jaarbasis zou kunnen besparen op kleine dagelijkse uitgaven. Daarnaast start het tweede seizoen van het tv programma ‘Hoeveel Ben Je Waard’ op SBS6. De Financieel fit campagne betekent tevens de start van een nieuw campagneformat voor ING met een nieuwe invulling van de commercial.

Zelf aan de slag met je financiën is de beste manier om meer grip te krijgen op je uitgaven. Je geldzaken op orde brengen en houden begint vaak met meer geld overhouden. In de nieuwe Financieel fit campagne, die vandaag start, introduceert ING daarom de ‘Meer Geld Overhouden Challenge’, waarbij iedereen met een app 30 dagen uitgedaagd wordt om structureel geld te besparen.

Gerjoke Wilmink, directeur Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting: “Het Nibud heeft de ING-bespaarapp inhoudelijk getoetst op de Nibud-competentie "verantwoord besteden". De app helpt je bewust te worden van je uitgavenpatroon en bespaarmogelijkheden.  Het Nibud ziet dat veel mensen onbewust meer uitgeven dan ze willen. De app kan daarom goed helpen bij het besparen of minder uitgeven. Voor de app heeft het Nibud geldtips aangeleverd en berekend hoeveel je kunt besparen op je uitgaven."

Na een succesvol 1e seizoen in 2014 is ING ook dit jaar sponsor van het tv-programma ‘Hoeveel Ben Je Waard’, dat op 21 januari start op SBS6. ING wil hiermee bijdragen aan de bewustwording dat je betere financiële keuzes kunt maken als je weet hoe je er financieel voor staat. Presentator Viktor Brand zal samen met o.a. financieel deskundige Eef van Opdorp de kandidaten helpen met het in kaart brengen van hun financiële situatie en op basis daarvan advies geven om hun geldzaken op orde te brengen en te houden.

In deze campagne werkt ING samen met de Persgroep. Binnen deze samenwerking zal de campagne en de ’30 dagen Meer Geld Overhouden Challenge’ o.a. online en op de radio (bij ‘Mattie en Wietze’ op Q-music) verdere aandacht krijgen. Ook zal voormalig Jakhals Sjoerd van Oortmerssen via een aantal ludieke video’s Nederland helpen nog meer geld over te houden met de challenges.

De commercial, die 8 januari voor het eerst op televisie te zien is, is de eerste commercial in het nieuwe campagneformat van ING. De basis van deze campagne vormen actieve werkwoorden die staan voor de zaken die Nederlanders in het leven bezig houden. Johan van der Zanden, directeur Communicatie ING Nederland: “Onze klanten zijn niet dagelijks bezig met bijvoorbeeld Hypotheken maar met Wonen, niet met Zaken Doen in het Buitenland maar met Ondernemen. ING wil aansluiten bij het dagelijks leven van Nederland. Op een herkenbare en positieve manier willen we duidelijk maken hoe mensen financieel fitter kunnen worden en  hoe ING daar aan bij kan dragen.”

De vorm van de commercial is duidelijk anders: Een afwisselende en onderscheidende combinatie van filmbeelden, foto’s en animaties die op een verrassende manier samenwerken met de voice-over. Van der Zanden: “Op deze manier vertellen wij ons verhaal op een positieve en eenvoudige manier. En op een manier die ING midden in het dagelijks leven van onze klanten zet. Van starter tot gepensioneerde, van ZZP’er tot Grootzakelijk bedrijf.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.