Ads Top

NVB: Goede voorbereiding essentieel bij start beleggen

Consumenten die willen gaan beleggen moeten zich goed voorbereiden op een eerste gesprek met de beleggingsadviseur. Informatie over de financiële situatie, het financiële doel en de bereidheid om risico’s te nemen zijn essentieel bij het samenstellen van een passende beleggingsportefeuille.

De Nederlandse Vereniging van Banken heeft daarom een brochure ontwikkeld die klanten helpt om zich voor te bereiden op een eerste gesprek. NVB-voorzitter Chris Buijink overhandigde de eerste exemplaren van de brochure op een discussiemiddag over verantwoord beleggen aan directeur Paul Koster van de Vereniging Effecten Bezitters en Tim Mortelmans, hoofd toezicht bij de AFM.

Omdat de overheid zich op tal van terreinen terugtrekt wordt het voor consumenten steeds belangrijker om zelf vermogen op te bouwen. Voor de studie van de kinderen,  het pensioen of extra zorg op de oude dag. Beleggen kan daarin naast sparen een aantrekkelijk alternatief zijn.

Volgens NVB voorzitter Buijink willen banken hun klanten daar zo goed mogelijk bij helpen: ‘Banken beseffen dat deze ontwikkelingen extra verantwoordelijkheden met zich meebrengen om de consument te helpen op een verantwoorde manier te beleggen.’ Tegelijkertijd is ook de kritische consument onmisbaar. ‘’We moeten dit samen doen. De consument die eigen verantwoordelijkheid neemt en zich verdiept in de eigen persoonlijke situatie is hiervoor onmisbaar’, aldus Buijink.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.