Ads Top

DNB en politie pakken gezamenlijk illegale geldtransferkantoren aanDNB en de politie hebben in de afgelopen periode gezamenlijk opgetreden tegen illegale geldtransferkantoren. Tijdens invallen bij deze zogeheten 'underground bankers' zijn inmiddels miljoenen euro’s in contanten in beslag genomen. Hierover heeft de politie met medewerking van DNB een videorapportage gemaakt, die vandaag is gepubliceerd.

Illegale geldtransferkantoren maken ongezien via een wereldwijd, informeel netwerk contant geld van het ene land naar het andere land over. Drugssmokkelaars, mensenhandelaren en terroristen maken gebruik van 'underground banking' om zo het geld uit criminele activiteiten te verplaatsen. Deze illegale overboekingen staan haaks op een eerlijke en integere financiële sector waar DNB zich sterk voor maakt.

Het kan gebeuren dat de consument geheel te goede trouw toch gebruik maakt van illegale geldtransferkantoren, en daardoor onbewust meewerkt aan criminele activiteiten. Dit is te voorkomen door uitsluitend gebruik te maken van geregistreerde financiële instellingen. Dat is bovendien goedkoper.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.