Ads Top

ActiZ lanceert de NL Zorgobligatie

Om nu en in de toekomst goede zorg te leveren, moeten zorgorganisaties in de ouderen- en thuiszorg blijven investeren in goede faciliteiten. Traditionele financiers, zoals banken zijn ook in de zorgsector terughoudender geworden bij het verstrekken van leningen. Daarom komt ActiZ met een oplossing: de NL Zorgobligatie.

De kennispartners Creditreform, Rutgers & Posch, AFS, ILFA Treasury Support en EnterNext (het Euronext initiatief voor financieringsoplossingen voor middelgrote en kleine ondernemingen) tekenen daarvoor vandaag een intentieverklaring om deze obligatie de komende maanden vorm te geven.

De komende jaren verdubbelt het aantal 80+ers, terwijl het budget voor de zorg niet meegroeit. De aanleiding voor ActiZ om op zoek te gaan naar nieuwe zorgconcepten en aanvullende financieringsbronnen: de NL Zorgobligatie. De obligatie lijkt een goed middel om nieuwe financieringsbronnen aan te boren: van de lokale burger tot de (inter)nationale belegger. De NL Zorgobligatie is een vereenvoudigd programma voor de uitgifte van obligaties en helpt om de communicatie tussen de beleggers en de zorgorganisaties eenvoudiger te laten verlopen.

Acht leden van ActiZ gaan de komende maanden aan de slag om hun obligatie vorm te geven. Zij hopen daarmee gezamenlijk circa Euro 150 miljoen te kunnen ophalen. Noodzakelijke financiering voor investeringen in met name vastgoed en nieuwe ontwikkelingen op dat gebied. De acht leden zullen bij de ontwikkeling van de obligatie intensief worden ondersteund door de kennispartners Creditreform, EnterNext, Rutgers & Posch, AFS, ILFA en ActiZ.

Het idee van zorgobligaties in de ouderen- en thuiszorg past binnen de visie van ActiZ, waarin de samenleving (de wijk, de buurt) betrokken wordt bij de zorg en ondersteuning voor ouderen. Daarom is aan de obligatie ook een crowdfunding formule gekoppeld. Hiervoor is een speciaal platform ingericht waar alleen maatschappelijke projecten op basis van een obligatie geld kunnen ophalen, AndersFinancieren.nl

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.