Ads Top

Winst ING bijna een derde hoger

ING Bank boekte in het derde kwartaal een nettowinst van 1.1 miljard euro tegen 820 miljoen over het derde kwartaal van 2013. Deels door een sterke stijging van het renteresultaat en van lagere risicokosten.

De bank breidde de kredietverlening in het derde kwartaal verder met 3,3 miljard euro uit.

Volgens CEO Ralph Hamers werkt ING voortdurend aan innovatie. 'In het derde kwartaal heeft onze ambitie om steeds beter te worden geleid tot een flink aantal verbeteringen. In Nederland hebben we stemherkenning toegevoegd aan onze app voor mobiel bankieren – een geweldige, nieuwe functie die wij als eerste Europese bank introduceren. In Italië hebben we de digitale portemonnee geïntroduceerd, in navolging van Polen en Turkije waar deze service eerder dit jaar van start ging. In Spanje zijn we begonnen met een nieuw digitaal platform, waardoor de klantervaring verbetert – klanten worden gestimuleerd om over hun toekomst na te denken door hen te helpen hun persoonlijke financiën te analyseren en beheren met behulp van het platform waarvan het uiterlijk naar voorkeur kan worden aangepast.'

Verzekeraar NN Group (Nationale-Nederlanden), dat werd afgesplitst van ING, heeft in het derde kwartaal ook betere resultaten geboekt dan een jaar eerder. De operationele winst was met 274 miljoen euro bijna 17 procent hoger dan in het derde kwartaal van 2013. NN boekte een nettowinst van 354 miljoen euro.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.