Ads Top

Duizend banen weg door automatisering ABN

ABN AMRO gaat 1000 banen schrappen bij Retail Banking tot 2018. Dat maakte de bank vandaag bekend bij de presentatie van de kwartaalcijfers. De bank neemt hiervoor in het vierde kwartaal van dit jaar een voorziening van 50 tot 75 miljoen euro. Wel wordt 150 miljoen euro extra uitgetrokken voor fe digitalisering van de belangrijkste klantprocessen.

ABN AMRO rapporteerde over het derde kwartaal een onderliggende nettowinst van 450 miljoen euro, een stijging van 56 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Inclusief de verplichte bijdrage van 67 miljoen euro voor SNS Reaal, kwam de nettowinst uit op 383 miljoen euro.

Volgens Gerrit Zalm, Voorzitter van de Raad van Bestuur, liet de Nederlandse economie in het derde kwartaal van 2014 weer een bescheiden groei zien en op de huizenmarkt zette de stijgende lijn door. 'Terugkijkend op de eerste negen maanden van dit jaar hebben we veel vooruitgang geboekt bij het halen van de doelen die we voor 2017 gesteld hebben: de C/I ratio kwam uit op 58%, drie procentpunten lager dan vorig jaar (streefcijfer 56-60%), het rendement op eigen vermogen (ROE) bedroeg 11,0% (streefcijfer 9-12%) en de CET 1 ratio was 13,0% (streefcijfer 11,5-12,5%). Gezien onze sterke kapitaalpositie keren wij een interimdividend uit van EUR 125 miljoen.'

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.