Ads Top

Retourpinnen; geld terug via uw pinpas

In winkels waar klanten kunnen pinnen is het vanaf vandaag technisch mogelijk om via de betaalpas geld op de betaalrekening teruggestort te krijgen, als aankopen worden terug gebracht. De volgende werkdag staat het bedrag dan weer op de betaalrekening van de klant. Van de winkelier ontvangt de klant een getekende retourpinbon als garantie dat het bedrag onderweg is.

Om retourpinnen aan te bieden aan klanten moet de winkelier een contract afsluiten met de bank. Elke consument die zijn aankoop heeft gedaan met een pinpas of creditcard kan retourpinnen.
 Karin Kersten, bij ABN AMRO verantwoordelijk voor het zakelijk betalingsverkeer: “Retourpinnen biedt extra betaalgemak, zowel voor de winkelier als de consument. Daarnaast is er minder cash geld in winkels nodig. En dat draagt weer bij aan de veiligheid en efficiency van het betaalverkeer.”

Het betaalverkeer is de laatste jaren sterk in ontwikkeling. Consumenten en bedrijven regelen hun zaken bij voorkeur zo snel en eenvoudig mogelijk online. Maar ook in fysieke winkels is het belangrijk dat klanten een optimale winkelbeleving hebben. Karin Kersten: “We spelen hier op in door bankieren via internet en mobiel verder te ontwikkelen, maar ook door oplossingen te bieden rondom betalingen met pinpas. Retourpinnen is een mooi voorbeeld hiervan.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.