Ads Top

Jaarlijks verzekeringen checken scheelt geld

Het beeld bestaat dat Nederlanders zich voor elk wissewasje verzekeren. Dat klopt niet. Toch heeft het zin om geregeld te checken of de verzekeringen nog aansluiten bij de leefsituatie.

Nederlanders het best verzekerde volk ter wereld? Niets is minder waar, stelt het Verbond van Verzekeraars. Als je kijkt naar de gemiddelde premieomzet per inwoner, staat Nederland van alle EU-landen op plaats 2, net onder Zwitserland. Maar dat is te kort door de bocht, legt Rudi Buis van het Verbond uit. “Nederland is een van de weinige landen met een privaat zorgverzekeringsstelsel. In andere landen worden de zorgkosten bijvoorbeeld via het belastingstelsel binnengehaald. Die zijn dan niet meegenomen in de totale premieomzet.”

Het is goed om geregeld te controleren of de verzekeringen nog passen bij de leefsituatie, benadrukt Buis. “Check één keer per jaar je verzekeringsportefeuillie. Misschien ben je gaan samenwonen, of is de leeftijd van de auto reden om een andere polis af te sluiten. Zorg in elk geval dat je niet dubbel verzekerd bent.” Bij dat laatste tekent Buis wel aan dat het niet om schrikbarende bedragen gaat. “Vrijwel niemand heeft twee opstal- of autoverzekeringen. Dat zijn de verzekeringen die elke maand voor de grootste uitgaven zorgen.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.