Ads Top

'Vanaf-premie' basisverzekering werkt verwarrend

Zorgverzekeraars maken op hun website en in advertenties gretig gebruik van de 'vanaf-premie'. Dat die premie alleen geldt bij een maximaal eigen risico van 875 euro, staat er niet altijd even duidelijk bij. De Consumentenbond pleit ervoor dat zorgverzekeraars bij hun basisverzekering adverteren met prijzen op basis van het minimale eigen risico van 375 euro, zodat consumenten de prijzen bij verschillende verzekeraars goed met elkaar kunnen vergelijken.

Van de 37 zorgverzekeraars die de Consumentenbond onderzocht, adverteren er 21 met een vanaf-premie. CZ (ook Ohra en Delta Lloyd), Menzis (ook Hema en Anderzorg) en Eno (Salland, Energiek) adverteren bij alle zorgverzekeringen met een vanaf-premie. Bart Combée, directeur Consumentenbond: 'Het is veel te omslachtig als consumenten moeten zoeken naar hun zorgpremie. Zorgverzekeraars kunnen beter de standaardpremie duidelijk vermelden. Het staat verzekeraars natuurlijk vrij om daarbij te zetten welke korting je krijgt bij het afsluiten van een verhoogd eigen risico.'

Het verplicht eigen risico voor de basisverzekering is volgend jaar 375 euro. Dit bedrag kunnen consumenten - in ruil voor een korting op de premie - verhogen met een vrijwillig eigen risico. Die korting op de zorgpremie kan bij een maximaal eigen risico oplopen tot enkele tientjes per maand.


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.