Ads Top

Peiling: 20% stapt over van Zorgverzekering door premiestijging

De zorgpremie wordt in 2015 fors hoger dan in 2014. Ook de grote verzekeraar VGZ heeft gisteren een verhoogde zorgpremie voor 2015 bekendgemaakt. De naturapolis stijgt met 12,5 procent en de restitutiepolis met 14 procent. Zorgverzekering.net heeft een peiling gehouden naar aanleiding van de premiestijging onder 1230 respondenten. Een vijfde hiervan hiervan heeft op dit moment een zorgverzekering bij VGZ.

Zorgverzekering.net vroeg de klanten van VGZ of zij verwachten dat deze premiestijging ervoor zorgt dat zij zullen overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Twintig procent beantwoordde deze vraag met ja. Iets meer dan de helft (53 procent) twijfelt nog en 27 procent vindt deze premiestijging geen reden om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.

Zorgverzekering.net vroeg alle respondenten vanaf welke procentuele stijging zij zouden overstappen. Meer dan een derde (37 procent) zou al overstappen bij een prijsstijging van minder dan tien procent. Bijna een kwart (23 procent) vindt een stijging van 11 tot 20 procent reden genoeg om over te stappen naar een andere zorgverzekering.

Ook vroeg Zorgverzekering.net de respondenten of zij begrip hebben voor de premiestijging van de zorgverzekeraars. Slechts 7 procent geeft aan hier begrip voor te hebben, omdat er diverse externe factoren zijn waardoor de kosten nou eenmaal stijgen. De meerderheid (68 procent) heeft geen begrip voor de premiestijging van de zorgverzekeraars. Zij zeggen dat de zorgverzekeraars diverse externe factoren gebruiken om de prijzen te verhogen. De rest van de respondenten kan hier geen goede inschatting van maken.

Zorgverzekering.net verwacht dat alle zorgverzekeraars de premies voor 2015 zullen verhogen. Dit zal een massale overstap als gevolg hebben. Uit dit onderzoek blijkt al dat 20 procent van de VGZ-klanten van plan is over te stappen, nu de prijsstijging bekend is gemaakt. Vorig jaar is slechts 6,5 procent van de Nederlanders overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Uit een eerder onderzoek van Zorgverzekering.net bleek al dat 16,2 procent van plan is dit jaar over te stappen. Nu bekend is dat de zorgpremies volgend jaar een stuk hoger zullen zijn, zal het percentage overstappers ook wel eens hoger kunnen zijn.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.