Ads Top

Aegon verkoopt zijn belang in La Mondiale Participations

Aegon verkoopt zijn belang in het samenwerkingsverband La Mondiale Participations voor 350 miljoen euro aan La Mondiale. De verkoopprijs is gelijk aan de boekwaarde. Aegon voegt de opbrengst toe aan de kapitaalbuffer waardoor de solvabiliteitsratiob van het bedrijf met ongeveer 5 procentpunt stijgt.

"We kunnen terugkijken op een succesvolle samenwerking met La Mondiale over de afgelopen 12 jaar en zijn tevreden met het resultaat dat we samen hebben bereikt", aldus Alex Wynaendts, CEO van Aegon. "Na een strategische herbeoordeling in het kader van de doelstelling om onze portefeuille met bedrijfsactiviteiten te optimaliseren, hebben we geconcludeerd dat voortzetting van de samenwerking niet langer strookt met onze ambities."

Aegon en La Mondiale zijn in 2002 gezamenlijk La Mondiale Participations gestart. Het samenwerkingsverband verkoopt levensverzekeringen, pensioenen en spaarproducten in Frankrijk en Luxemburg. Aegon's aandeel in het netto onderliggend resultaat van de samenwerking bedroeg over de eerste negen maanden van 2014 19 miljoen euro. De partijen verwachten de overeenkomst in het eerste kwartaal van 2015 af te ronden, afhankelijk van toestemming van toezichthouders.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.