Ads Top

Rabobank en DLL: 450 miljoen euro extra voor MKB

Voor MKB-ondernemers en groot zakelijk ondernemers die willen investeren hebben DLL en de Rabobank 450 miljoen euro extra beschikbaar gekregen van de Europese InvesteringsBank (EIB). Met deze faciliteit ondersteunt de EIB het herstel van het bedrijfsleven in Nederland en in de rest van Europa. Ondernemers, van MKB tot groot zakelijk, die voor de financiering van hun investering behoefte hebben aan een bancair-krediet of lease en die voldoen aan de criteria kunnen profiteren van een rentekorting tot 0,65%.

“Om het broze herstel van de Nederlandse economie een stimulans te geven, is het nodig dat ondernemers investeren. Met deze extra steun stimuleren DLL en de Rabobank ondernemers in het MKB en groot zakelijk om te blijven investeren in een gezond bedrijf en daarmee in een gezonde Nederlandse economie", aldus Paul Dirken, directeur Bedrijven van de Rabobank.
Aan de Rabobank heeft de EIB 300 miljoen euro beschikbaar gesteld en aan DLL de overige 150 miljoen euro. Naar verwachting kunnen zeker 400 ondernemers dankzij deze faciliteit een lening krijgen met een aantrekkelijke korting. De verwachting is dat deze leningen in korte tijd kunnen worden geplaatst, waarna de Rabobank en DLL samen met de EIB opnieuw kijken naar de behoefte in 2015.

Milko Wijckmans, algemeen directeur DLL Nederland, over de regeling: “We zijn zeer verheugd na eerdere EIB-tranches in het buitenland, nu de Nederlandse ondernemer een rentekorting te kunnen bieden voor nieuwe lease-aanvragen voor grote investeringen. Investeringen in assets die van vitaal belang zijn voor de ambities van ondernemers. Het doet ons goed het door ons zeer gewaardeerde Nederlandse ondernemerschap op deze manier te ondersteunen.”

Voor de kortingsregeling komen bedrijven in aanmerking die minder dan 3000 medewerkers hebben. De regeling staat dus open voor zowel kleine (MKB) als middelgrote ondernemingen. De totale investering mag niet meer dan 25 miljoen euro bedragen.

De EIB is blij dat zij via Rabobank en DLL met 450 miljoen euro Nederlandse ondernemers kunnen stimuleren verder te investeren. ‘Voor bedrijven door heel Nederland is toegang tot financiering cruciaal om zowel nieuwe kansen te kunnen grijpen als banen te kunnen creëren. Door nauw samen te werken met vooraanstaande Nederlandse banken zoals de Rabobank heeft de EIB al vele jaren aangetoond investeren in bedrijven volop te steunen. We zijn dan ook verheugd om via dit eerste traject met DLL een nieuwe samenwerking aan te gaan,’ zegt Pim van Ballekom, vicepresident bij de Europese Investeringsbank. De 28 Europese lidstaten zijn eigenaar van de EIB.
 
In de afgelopen vijf jaar (2009-2013) heeft de Rabobank dankzij een soortgelijke EIB-financiering al aan meer dan 1200 MKB-ondernemers een lening met een aantrekkelijke korting beschikbaar kunnen stellen. Ondernemers die gezamenlijk goed zijn voor zeker 12.000 banen in Nederland. Gemiddeld genomen gaat het om leningen van ca. 900.000 euro. Vooral de agrarische sector heeft van deze EIB-faciliteit gebruik gemaakt, maar evengoed kunnen ondernemers uit andere sectoren hiervan profiteren.
 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.