Ads Top

Helft online aankopen via iDEAL

Iets meer dan de helft van alle online aankopen die in de eerste helft van 2014 door Nederlandse consumenten zijn gedaan, wordt afgerekend met iDEAL. Het gebruik van betaalwijzen verschilt echter per branche en naar het device dat men gebruikt voor de online aankoop. Dit blijkt uit cijfers van de eCommerce Payment Monitor, het onderzoek naar betaalmethoden in Nederland, dat wordt uitgevoerd door GfK in samenwerking met Currence, eigenaar van iDEAL en Thuiswinkel.org, de belangenvereniging van 2200 (web)winkels in Nederland. 

In het eerste halfjaar van 2014 is 53% van de online aankopen betaald via iDEAL. Ook de creditcard (12%) en acceptgiro (8%) zijn hierbij veelgebruikte betaalmethoden. De top-5 wordt verder aangevuld met machtiging (6%) en overschrijving (5%). Op de mobiele devices wordt duidelijk anders afgerekend. Zowel op de tablet als de smartphone wordt relatief vaak betaald met creditcard. Op de smartphone is dit zelfs de meest gebruikte betaalwijze (28%). Het gebruik van iDEAL is hier met 24% laag vergeleken met de tablet (46%), laptop en desktop (59%).

Piet Mallekoote, algemeen directeur Currence: “Het gebruik van iDEAL op de smartphone blijft op dit moment wat achter bij de andere apparaten. Wij verwachten echter dat dit zal toenemen doordat steeds meer online kopers bekend raken met het gemak van iDEAL mobiel. iDEAL mobiel biedt juist voor aankopen op de smartphone veel voordelen. Zo is bij een iDEAL-betaling in de mobiele app van de bank geen apart hulpmiddel (zoals een token of TAN-code) nodig.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.