Ads Top

Wat doet ABN's Bijzonder beheer precies?

Bedrijven die in financiële moeilijkheden verkeren, worden door de ABN geholpen vanuit Bijzonder Beheer. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen in dat deel van de bank?

Daphne de Kluis, Algemeen Directeur: "We zien een tweetal belangrijke ontwikkelingen. Enerzijds neemt de instroom af. Alhoewel de instroom per maand nog behoorlijke schommelingen laat zien, ligt die echt lager dan vorig jaar. Dat is goed nieuws. Anderzijds zien we dat de aanhoudende zwakke economie de afgelopen 6,7 jaar invloed heeft gehad op de financiële kracht van veel bedrijven. Sommige bedrijven hebben we wel twee of drie keer zien terugkeren bij Bijzonder Beheer. Op een bepaald moment lukt het niet meer om ze er bovenop te helpen. We zien dit terug in de cijfers over de uitstroom en de duur. Zo’n 50 tot 60% van de bedrijven komt volledig hersteld weer uit Bijzonder Beheer. Vorig jaar lag dit percentage op 60-70% en in gezondere tijden op 80% of nog hoger. Qua duur zien we dat een bedrijf nu gemiddeld twee tot drie jaar bij ons zit, terwijl dat voor de crisis zo'n 18 maanden was".

De economische vooruitzichten verbeteren langzaam. Voor volgend jaar verwacht ABN AMRO voor alle sectoren weer zwarte cijfers als het gaat om economische groei. Daphne de Kluis: "Het effect van de aantrekkende economie gaan we ook terugzien in de cijfers over Bijzonder Beheer. Wel is het zo dat we met Bijzonder Beheer aan de staart zitten van de economische ontwikkeling. Wij zien het resultaat van economisch herstel pas als een van de laatste afdelingen terug in de cijfers."

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.