Ads Top

Obligaties met een hoog risico

Helaas zien we ze nog geregeld voorbij komen: obligaties waarmee je grote risico’s loopt je geld kwijt te raken. Obligaties worden nog vaak gezien als minder risicovol dan aandelen. Maar sommige beleggingen in obligaties kennen meer risico dan op het eerste gezicht het geval lijkt te zijn. Dat schrijft Imre de Roo van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in haar column op telegraaf.nl.

Tot overmaat van ramp zien we ook zo nu en dan gevallen waarbij je ook nog eens te weinig of zelfs misleidende informatie krijgt over die risico’s. Je moet dan niet denken aan de traditionele obligaties die bijvoorbeeld beursgenoteerde bedrijven uitgeven. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om obligaties waarmee wordt belegd in zonnepanelen, landbouwgrond, vastgoed, wijn, aandelen of in MKB.

Anders dan bij traditionele obligaties zijn de opbrengsten van deze risicovolle beleggingen essentieel om de obligaties af te lossen. Helaas zien we maar al te vaak dat deze beleggingen tegen blijken te vallen, waardoor de beleggers een (groot) deel van hun vermogen verliezen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.