Ads Top

AFM waarschuwt voor zeven nieuwe boiler rooms

Beleggers moeten oppassen voor zeven nieuwe (vermoedelijke) boiler rooms, waarvoor de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in het derde kwartaal van dit jaar heeft gewaarschuwd. Beleggers moeten niet ingaan op het aanbod van deze frauduleuze partijen.

Een boiler room is een verzamelnaam voor personen en organisaties die met behulp van gehaaide verkopers naar potentiële beleggers bellen om ze over te halen te investeren in waardeloze of nepaandelen. Beleggers worden onder grote druk gezet om geld naar het buitenland over te maken. Boiler rooms gebruiken vaak betrouwbaar ogende websites. Soms gebruiken ze namen die lijken op die van een bekende financiële organisatie.

Om consumenten te wijzen op specifieke boiler rooms gebruikt de AFM waarschuwingslijsten. Een onderzoek van de toezichthouder zelf kan leiden tot zo’n waarschuwing. Ook neemt de AFM waarschuwingen over van buitenlandse toezichthouders. In het derde kwartaal van 2014 is er gewaarschuwd voor de volgende partijen:
 • International Capital Markets
  Deze partij benadert consumenten met het aanbod om aandelen Softbank te kopen met een korting van 5 procent op de prijs die International Capital Markets heeft betaald.
 • Pivotal Investment Group
  Deze partij benadert consumenten met het aanbod aandelen te kopen. De toezichthouder in Oostenrijk heeft tegen Pivotel Investment Group gewaarschuwd.
 • Word Trade ConsortiumDeze partij benadert consumenten met het aanbod aandelen te kopen. De toezichthouders in Oostenrijk en Luxemburg hebben tegen World Trade Consortium gewaarschuwd.
 • Green Seed Capital
  Deze partij benadert consumenten met het aanbod om aandelen Alibaba te kopen.
 • Option RallyDe toezichthouder in Zwitserland heeft tegen Option Rally gewaarschuwd.
 • Minato InternationalDeze partij presenteert zich als vermogensbeheerder en benadert consumenten met het aanbod om aandelen GE Oil & Gas te kopen. De toezichthouder in Japan heeft tegen Minato International gewaarschuwd.
 • Matheson Wang GroupDeze partij benadert consumenten met het aanbod om aandelen YTC van hen over te nemen. Hiertoe moeten consumenten wel eerst een geldbedrag aan Matheson Wang Group betalen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.